Persbericht:
Blendle breidt Blendle Audio uit naar de middag

Blendle breidt Blendle Audio uit naar de middag

Iedere werkdag vanaf 16:00 uur kunnen gebruikers luisteren naar een nieuwe serie artikelen over wisselende onderwerpen. Ideaal voor tijdens de terugreis naar huis, of bijvoorbeeld tijdens het koken of sporten.

De uitbreiding van de programmering komt vooral op verzoek van gebruikers. Alexander Klöpping: “Sinds de start van Blendle Audio hebben gebruikers ons gevraagd om in de middag weer een nieuwe selectie te maken. Aan die roep geven we nu gehoor.”

Blendle praat luisteraars iedere middag bij over een ander onderwerp en wil daarmee gebruikers verrassen, helpen om een mening te vormen en zo de wereld om hen heen beter te begrijpen. Klöpping: “Onderwerpen waar ze het in je bubbel misschien niet zo snel over hebben, zoals autisme, de hoofdrolspelers van Europa of de keerzijde van duurzaam leven komen voorbij. Gelukkig putten we daarbij uit kranten en tijdschriften, met topjournalistiek die je anders misschien gemist zou hebben.”

Blendle Audio in de ochtend krijgt als gevolg hiervan meer profiel, zegt Klöpping. “Het gaat meer een ochtendprogramma worden. Gebruikers geven aan dat ze ‘s ochtends in maximaal 20-30 minuten bijgepraat willen worden, met alleen dé stukken die ze gehoord moeten hebben om hun dag goed te kunnen beginnen. Ideaal voor onderweg naar bijvoorbeeld werk of studie. Met het middagprogramma erbij bieden we meer verdieping voor tijdens je terugreis.”

Blendle Audio is inbegrepen in het Blendle Premium-abonnement. Nieuwe gebruikers kunnen door de app te downloaden op hun smartphone de dienst een week gratis uitproberen. Een abonnement op Blendle Premium kost €9,99 per maand.

Eerdere persberichten

1 augustus 2018

We maken ons handboek openbaar

4 juni 2019

Blendle innoveert met onbeperkt lezen, luisteren én zoeken voor een tientje per maand

Vijf jaar geleden betaalden veel gebruikers voor het eerst een kwartje op Blendle om een artikel uit een krant of tijdschrift te mogen lezen. Betalen voor journalistiek op internet is anno 2019 de normaalste zaak van de wereld geworden. Om door te bouwen op het succes van Blendle Premium, neemt Blendle op 1 augustus 2019 afscheid van betalen-per-artikel.

Arrow-up